zondag 7 oktober 2007

Wintersport appartement

Ooit in Tsjechië geweest voor wintersport? Geweldige omgeving en weer eens wat anders dan Oostenrijk, Zwitserland of Tirol.

Ik heb een prima wintersport appartement bezocht wat echt genieten is. Kijk maar:




Het huis ligt in aan de voet van het Beskydy-gebergte, aantrekkelijk door door zijn heuvelachtige omgeving en prachtige natuur, zowel in de zomer als in de winter. Rožnov, ook in de winter een zeer levendige toeristenplaats, is op slechts 2 km afstand. Het ruime huis (1997) is er helemaal op ingericht om gasten te ontvangen. Het is aan alle kanten door veel ruimte en rust omgeven. Als er sneeuw ligt kunnen kinderen voor het huis naar hartelust skiën en sleeën. Via een ruime entree wordt de grote hal betreden, waarop beide kamers van het appartement uitkomen. Dit wintersport appartement is van alle comfort voorzien, zoals een gemeenschappelijke woonkamer en een fitness-ruimte.

Vlak voor het huis kunnen kinderen skiën, sleeën en bobsleeën. Ervaren skiërs kunnen alpineskiën op Pustevny (15 km) of Solaň (20 km). Op de berg Pustevny (15 km) kan men bij mooi weer genieten van schitterende vergezichten en de Wallachische houten huizen die onlangs in hun oude luister zijn hersteld. Rožnov (2 km) is een toeristisch centrum met als belangrijkste trekpleister het openluchtmuseum, waar op drie verschillende locaties oude huizen en gebouwen uit de omgeving opnieuw zijn neergezet. De inrichting van de gebouwen geeft de bezoeker een beeld hoe de Wallachijers in het verleden woonden en werkten. Het hele jaar door zijn er, vooral in de weekends aktiviteiten. In Rožnov is ook een overdekt zwembad. Frenštát pod Radhoštěm (8 km) is een oud stadje, het bezoeken waard. Het marktplein heeft een typische arcaden-galerij met veel winkeltjes. Er is ook gelegenheid tot zwemmen in een overdekt zwembad. Voor wie even naar Slowakije wil: de grens ligt op maar 24 km. Andere interessante plaatsen zijn: Valašské Meziřící (17 km) met zijn centrum en oude kasteel, Nový Jičín (30 km) met het grote marktplein, regio- en hoedenmuseum, en Štramberk (19 km), het eeuwenoude stadje met uitkijktoren, oude marktplein, steile straatjes, twee museums, en de Šípka-grot waar de resten van een Neanderthaler zijn gevonden.

Geweldig wintersport appartement.